Vi har fått besøk!!

Hurra! På tirsdag kom Mette og Kebba endelig til Gambia og Bijilo. Det var stor stas - særlig da de dro frem seigmenn, norsk sjokolade, mer antibac, intravenøsposer, pensumbøker - og toro fiskesuppeposer. Savn! En annen ting Mette hadde med seg var 5 stk. rabiesvaksiner. Airborn on ice. Hjelpes for et styr med dette kattebittet... Ingeborg og jeg tilbrakte hele forrige lørdag med å reise mellom 3 ulike privatsykehus for å prøve å spore opp vaksinene - men ingen hadde noe tilgjengelig. Hvordan er det mulig?! Dermed måtte alle hjul settes i sving i Norge, og med en stor innsats fra mamma, Georg, folkehelseinstituttet og Mette fikk jeg endelig de rette sprøytene. Mette stakkars måtte bytte isbiter rundt pakningene hver andre time gjennom en 25-timers reise.. Flott. Men nå ligger fire av dosene trygt i kjøleskapet her, mens den siste ble satt så fort koffertene var stuet inn i leiligheten. Neste injeksjon er i morgen, så følger en på tirsdag, en uke senere, og deretter to uker etter det igjen.Alt er fremdeles tipp-topp. Vi har vært flinke og kommet godt inn i hverdagsrutiner når det gjelder matlaging og trening, men lesinga kunne vi nok vært bedre på.. Det å lese på stranda viser seg å være ganske lite effektivt. Men vi skal nok komme gjennom alt på et vis. Nå har vi også fått oppgavetekst til den første semesteroppgaven, så det legger jo mer press på oss. Vi har også vært en tur i Banjul, hovedstaden. Første stopp var Royal Victoria Hospital, der jeg jobbet på diabetesavdelingen sist. Det var blandede følelser å komme tilbake. Ting er mye de samme som sist - kriseforhold. Så jeg kjenner i grunn at jeg er veldig fornøyd med beslutningen om å ikke arbeide der, men heller få videresendt nr. til nyoppdagede diabetespasienter slik at jeg kan reise hjem til pasientene og lære de om sykdommen, samt veilede i forhold til kosthold og livsstil. Det blir spennende! Fra sykehuset gikk turen til markedet. Det viste seg å være feil dag å dra dit på... Kokvarmt! Men Vi rakk da litt shopping før vi reiste hjem; en kjole og et (muligens to) par sko hver var et must!

Så må jeg også skrive noen ord om mandagen. Det var nemlig Independence day, datoen da Gambia ble frigitt fra britisk koloniherredømme. Det var selvsagt en stor begivenhet her, men for oss var det en enda viktigere begivenhet; Haddys 26-års dag. Så om morgenen dro Haddy, Ingeborg og jeg til Serrekunda marked og kjøpte alle ingredienser til grillfest på stranda. Deretter dro Haddy hjem til seg for å forberede kylling og saus mens Ingeborg og jeg tok en runde for å kjøpe inn drikke, andre småting, samt en stor sjokoladekake. Tilbake i Bijilo sløyet jeg fisk og tilberedte med krydder i folie, mens Ingeborg lagde hvitløkspotetmos. På ettermiddagen kom alle ungene fra Bakoteh; Ser, Ebou, Basiru, Astou og Haddy, samt Abou. Vi gikk ned på stranda i Bijilo og fyrte opp en liten kulegrill. Så ble det fotball og volleyball på stranda mens deilig fisk og kylling ble ferdig på grillen. Herlighet for en deilig dag! Da det ble mørkt tuslet vi opp til leiligheten vår der vi overrasket Haddy med kake og bursdagssang. Det var en kjempetrivelig bursdagsfeiring, og en perfekt måte å tilbringe independence day på!

Nå blir det et par "kjedelige" dager på oss med et tonn klær som må vaskes (det tar så syykt lang tid å vaske alt for hånd!!!), maaaasse pensum som må leses, semesteroppgave som må påbegynnes osv. Men søndag gleder vi oss til! Da skal alle fra Bakoteh, Fatou og Samba, Mette og Kebba, og vi, ut til Sanyang og grille på stranda før det er tromme- og flammedanseshow på kvelden. Topp!

God helg!

-Eline

 

Én kommentar

Runa

22.02.2013 kl.02:16

elinedenfines: Fin blogg :)

Skriv en ny kommentar

Eline den fine

Eline den fine

22, Tønsberg

Tidligere var dette en typisk "min-hverdag-blogg". I dag er det blitt en blogg der jeg deler mine tanker før, under og etter min reise til Gambia der jeg forhåpentligvis vil øke noen menneskers livskvalitet.

Kategorier

Arkiv

hits Blogglisten