Drama i hverdagen!

Joa.. Litt dramatikk i hverdagen må til! Det har seg nemlig slik at jeg (Eline) klarte å bli maltraktert av en aggressiv katt torsdag morgen... (Det er ikke helt sant. Jeg matet den med frokostrester, og fulgte ikke med da siste bit var borte, noe som førte til at fingeren min ble offer for en sulten pus...) Anyway. Resultatet var at katten gjennomførte et tappert forsøk på å bite meg gjennom fingeren. Blodspruten var ganske heftig. Jeg var relativt fascinert (sett bort fra at det kjentes som om fingeren hadde blitt klemt i en bildør). Vet ikke om Bakary var like imponert da han først påpekte med store øyne at jeg hadde blodsprut i halve ansiktet, før han kunne konstantere at dette også gjaldt frokosten hans.. Flott.

Uansett, jeg anså det hele som relativt ufarlig, særlig med tanke på at det blødde fint og - i mine øyne - så godt som renset seg selv. Det eneste som slo meg var at det kunne være greit å sjekke når jeg tok siste stivkrampe-vaksine. Etter en telefon hjem var alt tipp-topp og harmonien gjenopprettet. Helt til kontrabeskjeden kom. Fra en norsk infeksjonslege via en pågrensentilhysterisk mor... Katter inneholder visstnok 100 ganger mer dritt enn hunder. Visste du det? Så plutselig var det nødvendig med både tetanus-vaksine (mot stivkrampe) samt amoxicillin (penicillin) mot andre ulumskheter.

Heldigvis er ikke folk her glad i for mye ekstra arbeid og vanskeligheter. Så da Ingeborg og jeg kom til Lamtoro privatklinikk senere på dagen, gikk alt som smurt. Jeg forklarte til en sykepleier at jeg var bitt av en katt og at "my mom told me to get the tetanus vaccine and some amoxicillin". Dette ble tolket som at "ok, so your mom prescribed this? No problem." og plutselig hadde jeg en punktert overarm og en liten pose med tabletter.

En treningsøkt og litt pilleknasking senere kunne Ingeborg og jeg endelig le av alt styret - før jeg IGJEN ble gjort oppmerksom på hvilke o-store-farer kattebitt kan føre med seg. Rabies. Jeg siterer wikipedia: "Hvis ikke viruset straks vaskes ut av såret og behandling settes i gang, vil det formere seg og følge nervebanene til hjernen og ryggmargen og føre til hjernehinnebetennelse (meningtitt) eller hjernebetennelse. Et symptom er overfølsomhet og frykt for vann. Sykdommen begynner med smerter eller ubehag  rundt stikkstedet, feber, hodepine og sykdomsfølelse. Deretter følger uro og angstanfall, krampeanfall og ofte perioder med voldsom (aggressiv) oppførsel. Mellom anfallene er pasienten klar og orientert. Hvis pasienten ikke dør under krampeanfallene, utvikles etter hvert koma og lammelser. Sykdommen varer sjelden mer enn 4-5 dager og er alltid dødelig uten behandling."

Say whaaat! Angst! Nå skjønner jeg plutselig hvorfor mamma alltid har vært så oppgitt over meg og broren min hver gang vi har vært på ferie og alltid må kose på alle mulige hunder og katter. Grøss... Spørsmålet nå var: hvor sjekker man seg for rabies? Hvor får man vaksine? Hvor er jeg sikker på å få en vaksine som virker??? Løsningen ble å kontakte dr. Sanyang, som jeg ble kjent med sist jeg var her og som - takkoglov - er her på ferie. Jeg skrev en litt morsom panikkmelding til han der jeg forklarte situasjonen, og også la til at det er mulig jeg overreagerer, men "better safe than sorry". Jeg kan ikke akkurat si at svaret jeg fikk var veldig beroligende.. "Yeah, you go and get the rabies vaccine. Try the MRC in Bakau tomorrow as they might have it. Also, amoxicillin is not suficcient for cat bites. Get co-amoxiclav (augmentin) 625mg instead."

Floooott. Så det står på planen i morgen. Ellers har Ingeborg lovet å følge med på om jeg plutselig vegrer meg for å dusje, eller på andre måter utøver aggressiv oppførsel.. :) God helg alle!
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Eline den fine

Eline den fine

22, Tønsberg

Tidligere var dette en typisk "min-hverdag-blogg". I dag er det blitt en blogg der jeg deler mine tanker før, under og etter min reise til Gambia der jeg forhåpentligvis vil øke noen menneskers livskvalitet.

Kategorier

Arkiv

hits Blogglisten