Min hjertesak: Gambia

Som jeg har skrevet på profilen min er det mye som engasjerer meg. Det som topper listen min er en organisasjon som heter "Ebo Towns venner". Jeg liker ikke å lese alt for lange innlegg på andre blogger og skal derfor heller ikke skrive alt for langt på min egen blogg. Derfor begynner jeg i det små med å introdusere min hjertesak ved å presentere landet organisasjonen arbeider i, Gambia.

gambia kart

Gambia er det minste landet i Afrika. Det ligger på vestbredden, helt omsluttet av nabolandet Senegal, og for å sammenlikne størrelsen er arealet på hele landet ikke større enn vestfold, østfold og akershus til sammen. Disse fylkene til sammen har rundt 1 mill. innbyggere. I Gambia bor det litt over 1,7 millioner, men bo-arealet er 11% mindre pga. "Gambia river" - en elv som deler hele landet på langs. Dette er også hovedvannkilden til de fleste landsbyene, men kvaliteten er veldig dårlig fordi det også er den største transport"veien" innover i landet, så det er store sykdomsutbrudd i befolkningen pga. dårlig vannkvalitet. Gambia står på FNs liste over verdens 50 minst utviklede land. I tillegg er det også rangert som et av verdens mest korrupte land.
Når det er sagt; Gambia er også et fantastisk reisemål og et stadig mer populært turistmål. Den vakre kystlinja, naturen, og ikke minst befolkningen gjør at dersom man har vært der en gang, ønsker man seg tilbake om igjen og om igjen og... Da jeg var der på disse tider i 2006 opplevde jeg å bli møtt av smil uansett hvor jeg gikk. Jeg opplevde en gavmildhet som ikke ligner noe vi har sett her i Norge. Og jeg opplevde en livsglede jeg aldri kommer til å glemme. Her forstår man virkelig hva som betyr noe i livet, og jeg mener at alle nordmenn hadde hatt godt av en tur dit, rett og slett for å få opp øynene. Og jeg kan love deg at det er ingen som klager på renta, dårlig helsevesen, lave lønninger eller dårlig snømåking etter å ha vært på et slikt sted.

p3050209

p3050210

Jeg skriver videre på dette innlegget senere og gir en vidre innføring om "Ebo towns venner".
For å lese mer: http://www.ebotown.no/
eller http://www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=20924200423&ref=ts

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Eline den fine

Eline den fine

20, Trondheim

Jeg er en jente med mange tanker og meninger med en forkjærlighet for sko, interiør, reiser og ikke minst rettferdighet. Jeg har en egen evne til å utsette absolutt alt til rett etter siste liten, men også engasjement, stahet og stå-på-vilje for de tingene jeg virkelig bryr seg om. Derfor reiser jeg i februar til Gambia for å jobbe på en helseklinikk i 3 måneder.

Kategorier

Arkiv

hits Blogglisten